Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

12 dec Opnieuw straatracers gevat

Opnieuw straatracers gevat

Afgelopen nacht zette de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw intensief in op diverse verkeerscontroles. Ook dit keer werden er straatracers gevat.

Maar liefst 3 bestuurders zullen een rijverbod opgelegd worden na de actie van de voorbije nacht: op de Hasselsesteenweg reed een bestuurder 133 km/uur waar de snelheidslimiet 70
km/uur bedraagt en op de Paalsesteenweg werden 2 voertuigen geflitst respectievelijk tegen 119 en 128 km/uur. De limiet ligt ook daar op 70 km/uur. Bij 4 anders chauffeurs werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Dit was het geval op de Kasteletsingel-Zuid waar 2 wagens tegen elkaar aan het racen waren. De voertuigen behaalden snelheden van 150 km/uur waar 90 km/uur toegelaten is. Een ander voertuig was aan het driften op de rotonde en reed 153 km/uur. Op de Koolmijnlaan werd een wagen tot stilstand gebracht die 133 km/uur reed waar 70 km/uur mag gereden worden.
Verkeersveiligheid is één van onze prioriteiten uit ons nieuw beleidsplan. Blijkbaar zijn er nog steeds bestuurders die het lot tarten maar ook zij zullen ongetwijfeld ooit eens tegen de lamp lopen. Wij blijven onze acties bikkelhard verderzetten’, zegt voorzitter Thomas Vints.

In totaal werden meer dan 850 voertuigen aan een controle onderworpen. 189 voertuigen reden té snel. De acties vonden plaats langs de Hasseltsesteenweg, de Koerselsesteenweg, Molendijk, de Paalsesteenweg, de Koolmijnlaan en de Kasteletsingel. Eén voertuig nam de vlucht om aan de controle te ontsnappen en werd nadien in Ham door de ploegen teruggevonden.