Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

06 nov Brandstichting in Tessenderlo

Deze morgen omstreeks 5.30u kreeg de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo melding van de brand van een appartement in de Hofstraat in Tessenderlo. Tevens bleek er ook een personenwagen vlakbij in brand te staan. De brandstichting aan een tweede voertuig was mislukt. 

In het appartement aan de Hofstraat verbleven blijkbaar 8 Bulgaren. Omstreeks 4.00u de voorbije nacht diende een interventieploeg van de lokale politie in hetzelfde appartement reeds tussen te komen omdat enkele van de Bulgaren onder elkaar ruzie hadden. Er werd toen bemiddelend opgetreden. 

Er zijn aanwijzingen gevonden dat één van de Bulgaren daarna brand gesticht zou hebben in het duplex-appartement op de eerste verdieping en vervolgens ook de 2 voertuigen die door zijn medebewoners gebruikt worden, in brand zou proberen te steken hebben. Eén voertuig brandde hierbij volledig uit, het andere had slechts lichte schade.

De 29-jarige man kon even later gearresteerd worden op het Eikelplein in Hulst-Tessenderlo.

Hij zal vandaag nog verhoord worden over de feiten.

Vermits geen van de Bulgaren Nederlands spreekt, worden tolken ingeschakeld om de verhoren vlot te kunnen laten verlopen. 

Vier Bulgaren werden naar het ziekenhuis afgevoerd omdat ze bevangen waren door de rook, twee van hen hadden ook lichte brandwonden. Ondertussen hebben ze allemaal het ziekenhuis reeds kunnen verlaten.

Het parket van Limburg stuurde het labo van de federale politie ter plaatse, evenals een branddeskundige en een branddetectiehond voor het sporenonderzoek.

De eerste verdieping van het appartement brandde volledig uit, de duplex-verdieping erboven liep rookschade op. Het appartement op het gelijkvloers liep ernstige waterschade op door de bluswerken.

Het onderzoek wordt gevoerd door de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo.