Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

27 okt Dodelijk verkeersongeval in Ham

Zondagmorgen 27 oktober omstreeks 02.30 u. reed op de Heppensesteenweg in Ham een personenwagen tegen een boom.

De inzittenden van het voertuig moesten door de brandweer worden bevrijd.  De 22-jarige bestuurster uit Balen bleek overleden.  De 23-jarige passagier uit Leopoldsburg werd met zeer zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.  De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.  Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de juiste omstandigheden van het ongeval na te gaan.  Het verkeer op de Heppensesteenweg werd een tijdlang omgeleid.

11 rijbewijzen ingetrokken tijdens nachtelijke verkeerscontroles

Dit weekend voerde de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo diverse verkeerscontroles uit. Maar liefst 11 bestuurders werden aan de kant gezet en dienden, omwille van de ernst van de overtreding, hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren. 

In Beringen vonden vrijdagnacht snelheidscontroles plaats op de Hasseltsesteenweg, de Molendijk, de Paalsesteenweg, de Koerselsesteenweg, en de Koolmijnlaan.   In deze straten gelden snelheidsregimes van 50 of 70 km/u. Tussen 19 uur en 5 uur werden 1.377 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 215 bestuurders reden té snel en zullen beboet worden.  Zware snelheidsovertredingen werden genoteerd op de Molendijk (119 en 124 km/u.), Paalsesteenweg (121 en 120 km/u.), Koolmijnlaan (114 km/u. en Koerselsesteenweg (112 en 102 km/u.).  Toen dit laatste voertuig aan de kant werd gezet bleek de bestuurder bovendien onder invloed te zijn van alcohol.

Op de Lummenseweg noteerden de inspecteurs tijdens patrouilles snelheden tot 130 km/uur. In de Gestelstraat reed een bestuurder 120 km/uur waar 50 km/uur toegestaan is. Op de Kasteletsingel-Zuid racete een voertuig een anoniem politievoertuig voorbij tegen 150 km/uur. De toegelaten snelheid is er 90 km/uur. Er werden op die Kasteletsingel ook 2 straatracers opgemerkt aan een topsnelheid van 160 km/uur. Eén voertuig kon onmiddellijk aan de kant gezet worden. Op de Beringersteenweg reed een voertuig 120 km/uur waar 70 km/uur toegelaten is en op de Kruisbaan reed een voertuig 130 km/uur waar 70 km/uur toegelaten is . Ook op de Nijverheidsweg werden snelheden tot 90 km/uur genoteerd waar 50 km/uur toegelaten is. Op de Diestersesteenweg reed een voertuig 120 km/uur waar 70 km/uur de maximumsnelheid bedraagt. 

In de Meelbergstraat had een bestuurders té diep in het glas gekeken. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De inspecteurs merkten ook twee voertuigen op aan de kant van de weg naar aanleiding van een aanrijding. Eén bestuurder had té veel gedronken en diende het rijbewijs in te leveren.

Er werden ook 2 pv’s opgemaakt wegens onaangepaste snelheid en gevaarlijk rijgedrag. Dit was het geval in het centrum van Beringen.

Bij 11 van deze bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. 

In Ham en Tessenderlo waren zaterdagnacht snelheidscontroles ingepland.  In Tessenderlo waren er controles op de Schoterweg, Sparrenweg en Lapseheide. Op de Sparrenweg werd een voertuig geflitst aan 124 km/u.  In Ham waren er controles op de Staatsbaan en de Heppensesteenweg. In totaal werden 547 voertuigen gecontroleerd, 62 reden te snel en zullen beboet worden.   Op het ogenblik van het dodelijk verkeersongeval in Ham stond het flitsvoertuig opgesteld in de omgeving. De inspecteur heeft de controle onmiddellijk afgebroken om hulp te gaan bieden aan de slachtoffers.

“Zonder mij te willen uitspreken over de precieze omstandigheden van het verkeersongeval in Ham, tonen zowel dit ongeval, als de resultaten van onze controles van het voorbije weekend, aan dat blijvende aandacht moet wordt gegeven aan de verkeersveiligheid in onze politiezone en dat onze ambitie om hier de volgende jaren nog extra op in te zetten zeker gerechtvaardigd is” zegt Geert Wouters, korpschef van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo.