Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

12 feb Nachtelijke controles op snelheidsduivels in Beringen, Ham en Tessenderlo

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo voerde de voorbije dagen verschillende specifieke verkeerscontroles uit. Hierbij werden diverse snelheidsduivels geverbaliseerd.


De controleacties vonden plaats langs de Koerselsesteenweg, de Pater Carremansstraat, de Collegestraat, de Kasteletsingel, de Molenaarstraat, de Stationsstraat, Nieuwendijk, de Paalsesteenweg, de Koolmijnlaan, Molendijk en de Laan op Heusden In Beringen. In totaal werden 1.170 voertuigen gecontroleerd. 49 bestuurders reden té snel en zullen een boete ontvangen. Er werden snelheden opgemeten tot zelfs 124km/uur daar waar 70 km/uur toegelaten is.
Op de Kasteletsingel werd een bestuurder beboet omdat hij met slippende banden vertrok. Twee andere bestuurders drukten hard het gaspedaal in zodat de motor onnodig veel lawaai maakte. Ook zij ontvingen een proces-verbaal.


De politie betrapte ook een jonge bestuurder die met een voorlopig rijbewijs reed en zich niet aan de beperkende voorwaarden hield. Het rijbewijs van twee andere bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken omdat zij reden onder invloed reden.


In Tessenderlo vonden de controles plaats langs de Heilig Hartlaan en de Schoterweg. In Ham werden de voertuigen in de Gerhoevenstraat gecontroleerd. Ook daar reden 44 van de in totaal 387 gecontroleerde bestuurders té snel.