Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

Diefstal of verlies aangeven

Diefstal uit een voertuig


Wat?

Is er uit je wagen iets gestolen bijvoorbeeld een GPS, fototoestel, laptop,... geef dit dan onmiddellijk aan bij de politie. Voorwerpen die een uniek (serie-)nummer hebben, signaleert de politie. Wanneer er een gesignaleerd voorwerp wordt teruggevonden, kunnen we het terugbezorgen. Als je de diefstal of het verlies niet aangeeft bij de politie is dit uiteraard niet mogelijk.
Voor een reispas, identiteitskaart, bankkaart en gsm zijn er andere richtlijnen.
Klik hier om een lijst met gevonden voorwerpen/documenten te raadplegen.

Voor wie?

Iedereen die slachtoffer is van een diefstal uit zijn voertuig.

Hoe?

Kostprijs?

Deze dienstverlening is gratis.

Afhandeling?

  • De politie noteert je aangifte.
  • Je krijgt hiervan een attest.
  • Om misbruik te voorkomen en opsporing te vergemakkelijken, signaleert de politie de voorwerpen die een uniek serienummer hebben. Dit is bijvoorbeeld bij een GPS, fototoestel, laptop,...
  • Als er een gesignaleerd voorwerp teruggevonden wordt, contacteren we je.
  • Teruggevonden niet-identificeerbare voorwerpen die binnengebracht worden bij ons, plaatsen wij op onze website onder de rubriek 'gevonden voorwerpen'. Je kan dit overzicht best regelmatig raadplegen. Je kan hiervoor ook het hoofdcommissariaat in Beringen contacteren.
    Herken je het voorwerp of document dat je verloren bent? Maak dan een afspraak om het af te halen. We bewaren teruggevonden voorwerpen en documenten gedurende zes maanden. Daarna dragen we ze over aan de stad of gemeente waar ze gevonden zijn.