Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

feb 2024 Tweestapsverificatie: De ultieme beveiligingsoplossing

Ook schrik dat je wachtwoord van essentiële digitale account in verkeerde handen valt en gekraakt wordt? Dan is tweestapsverificatie jouw beste bondgenoot in de strijd tegen online bedreigingen. Deze geavanceerde beveiligingsmaatregel biedt een extra laag van bescherming voor je accounts, waardoor zelfs als je wachtwoord wordt geschonden, je gegevens veilig blijven. Leer hoe tweestapsverificatie je online veiligheid versterkt en je gemoedsrust vergroot.

Wat is tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie, ook bekend als ‘multifactorauthenticatie’, is een geavanceerde beveiligingsmaatregel die je traditionele wachtwoordbeveiliging aanvult met een extra identificatiemethode. Hierdoor wordt je account extra beschermd tegen ongeautoriseerde toegang.

Waarom gebruiken?

In een tijd waarin cyberaanvallen steeds geavanceerder worden, is het essentieel om je online accounts te beschermen. Tweestapsverificatie voorkomt dat kwaadwillenden toegang krijgen tot je accounts, zelfs als ze je wachtwoord hebben.

Wanneer moet je het gebruiken?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om tweestapsverificatie in te stellen voor al je belangrijke online accounts, zoals e-mail, sociale media en financiële diensten. Dit verkleint het risico op gegevensinbreuken en identiteitsdiefstal.

Hoe werkt tweestapsverificatie?

Nadat je je wachtwoord hebt ingevoerd, ontvang je een unieke verificatiecode op je mobiele telefoon of via een authenticatie-app. Voer deze code in om toegang te krijgen tot je account. Zo wordt je account beschermd door een combinatie van iets wat je weet (je wachtwoord) en iets wat je hebt (je telefoon).

Hoe werkt een authenticatie-app?

Een authenticatie-app is een app die je eenmalig op je apparaat dient te installeren. Een authenticator-app wordt meestal op een smartphone geïnstalleerd. De apps zijn makkelijk te downloaden vanuit de bekende app stores.

Bekende autenticator-apps zijn ondermeer: Twilio Authy, Microsoft Authenticator, 2FAS,…

Hoe activeer je tweestapsverificatie van een account?

Het activeren van tweestapsverificatie is eenvoudig. Ga naar de beveiligingsinstellingen van je online accounts en volg de instructies om een extra verificatiemethode in te stellen, zoals sms-codes, telefoonoproepen of een authenticatie-app.

Verschillende vormen

Hieronder vind je een selectie van enkele online diensten met de bijbehorende instructie hoe deze extra veiligheid voorziening is in te stellen:

 

Bron: www.slimmesoftware.online/tips/twee-staps-verificatie-instellen/