Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

13 nov Kerkhofdief gevat? Oproep aan mogelijke slachtoffers.

Reeds een tijdlang kreeg de PZ Beringen/Ham/Tessenderlo aangiftes dat er op het kerkhof Hoogveld te Tessenderlo bloemstukken en andere ornamenten gestolen werden van de graven aldaar.

In een poging om de dader(s) te vatten verhoogde de lokale politie haar toezichten ter plaatse, op vraag van de burgemeester van Tessenderlo. Tijdens zo’n toezicht vorige donderdagavond controleerde de politieploeg een tachtiger, die hun aandacht trok. Toen ze hem de kofferruimte van zijn auto lieten openen, bleek deze vol bloemstukken te zitten. De man beweerde dat hij de bloemen uit een afvalcontainer gehaald had op het kerkhof.

Tijdens een huiszoeking bij hem thuis werd echter een zeer grote hoeveelheid kunststofbloemen, kaarsen, bloempotten en andere grafornamenten aangetroffen. Het is nog niet duidelijk vanwaar deze voorwerpen precies afkomstig zijn.  De bejaarde man, die eerder verward overkwam, werd regelmatig gesignaleerd op kerkhof Hoogveld in Tessenderlo, evenals op het kerkhof van Deurne-Diest. 

In een poging om eventuele (nog niet geregistreerde) gedupeerden te kunnen identificeren, doet de lokale politie een oproep om gestolen voorwerpen te melden bij de dienst communicatie van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo tijdens de kantooruren via het telefoonnummer 011/279 568.