Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

19 jul BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze stad/gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze stad/gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw alarmeringssysteem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de minister van binnenlandse zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op BE-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren.

Bij een grote noodsituatie kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee, in de Ardennen, … bent.

Inschrijven is volledig gratis.

Registreer je

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!