Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

25 jun Lokale Politie Beringen/ham/tessenderlo vestigt aandacht op dierenwelzijn met "Breng je Hond mee naar het Werk"-dag

Lokale Politie Beringen/ham/tessenderlo vestigt aandacht op dierenwelzijn met

Vandaag organiseerde de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo de "Breng je Hond mee naar het Werk"-dag. Met deze dag wil het korps vooral het welzijn van dieren onder de aandacht brengen.

In het kader van de nationale "Breng je Hond mee naar het Werk"-dag, normaal op 23 juni, mochten de medewerkers van de lokale politie vandaag hun viervoeter meebrengen naar het werk. Honden zouden immers de werksfeer en de band tussen collega's versterken. Het korps wil echter vooral aandacht vragen voor het welzijn van de dieren.

Met de vakantie in het vooruitzicht worden helaas nog steeds veel dieren verwaarloosd. Het aanschaffen van een huisdier brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee en veel baasjes denken hier nog te weinig over na. Daarom wil de lokale politie bewustzijn creëren over dit thema.

Vandaag mochten Gusto, Herman, Max en Merlot het korps vergezellen. Tijdens de reguliere werkpauze kregen de honden de kans om even naar buiten te gaan voor een korte wandeling.