Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

05 feb Verdachten koperdiefstallen in Beringen opgepakt

Afgelopen maandag 29 januari 2024 werden er twee personen betrapt tijdens een diefstal op één bouwwerf aan de Beverlosesteenweg te Beringen. Ze moesten hun beoogde buit ter plaatse achterlaten en verlieten de plaats. Niet veel later werd er een tweede diefstal op een bouwwerf vastgesteld in dezelfde omgeving waarbij de verdachten 15 rollen elektriciteitskabel buit maakten. Na onderzoek door de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo leidde het spoor naar twee personen uit Ham en Beringen.

De diefstal bracht de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo ertoe om een onderzoek in te stellen. De uitkomst wees al snel in de richting van een verdachte in Ham. Tijdens het verdere verloop van het onderzoek kwam ook een tweede verdachte naar voren.

Tijdens twee huiszoekingen in Ham en Tessenderlo werd de buit – 15 rollen elektriciteitskabel en verschillende inbouwpotjes voor schakelaars en stopcontacten – teruggevonden en inbeslaggenomen, samen met drie GSM-toestellen en één voertuig.  De twee verdachten werden reeds verhoord.  Het onderzoek wordt verder gezet door de lokale recherche van politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo.