Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

22 jan Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo neemt opnieuw voertuigen in beslag

Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo neemt opnieuw voertuigen in beslag

Afgelopen weekend heeft de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw doelgerichte verkeerscontroles uitgevoerd in de regio. Tijdens deze actie werden 2 voertuigen onmiddellijk in beslag genomen en vijf bestuurders dienden hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren.

Op de Kasteletsingel in Beringen werden vijf bestuurders betrapt op het overschrijden van de toegestane snelheidslimiet. Snelheden tot wel 142 km/u werden gemeten, waar slechts 90 km/u is toegestaan. Alle vijf de bestuurders dienden hun rijbewijs in te leveren.

 

Opvallend was ook het onverantwoorde gedrag van twee voertuigen die op de openbare weg tegen elkaar aan het racen waren. Onmiddellijk werden beide voertuigen in beslag genomen. Eén van de bestuurders had vier passagiers aan boord tijdens het racen. Dit incident brengt het aantal bestuurlijke inbeslagnames in de politiezone sinds het begin van dit jaar op vier.

 

Thomas Vints, burgemeester van Beringen en voorzitter van het politiecollege, benadrukt het belang van verkeersveiligheid in de politiezone: "Verkeersveiligheid blijft een essentieel aandachtspunt in onze politiezone. Het onmiddellijk bestuurlijk in beslag nemen van dergelijke voertuigen is een van de maatregelen die we toepassen om bestuurders te overtuigen dat dergelijk roekeloos rijgedrag absoluut niet getolereerd wordt."

 

De lokale politie BHT blijft zich inzetten voor een veilige verkeersomgeving en zal dergelijke controles blijven uitvoeren om de naleving van verkeersregels te waarborgen en de veiligheid op de weg te verbeteren.