Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

15 jan Lokale Politie Beringen/Ham/Tessenderlo grijpt in bij verkeersovertredingen: zeven rijbewijzen verloren na intensieve snelheidscontroles

Lokale Politie Beringen/Ham/Tessenderlo grijpt in bij verkeersovertredingen: zeven rijbewijzen verloren na intensieve snelheidscontroles

 

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo heeft de afgelopen dagen gerichte snelheidscontroles uitgevoerd. Tijdens deze controles werden diverse overtredingen vastgesteld met als gevolg de immobilisatie van twee voertuigen en zeven bestuurders die hun rijbewijs verloren.

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo heeft de afgelopen dagen gerichte snelheidscontroles uitgevoerd op diverse locaties binnen de politiezone. Het doel was het bevorderen van verkeersveiligheid en het handhaven van de geldende snelheidslimieten.

Tijdens de controles werden diverse overtredingen vastgesteld.
Op de E313 werd een politieploeg tegen hoge snelheid ingehaald, waarbij de politiewagen meer dan 200 km/uur moest rijden om de overtredende bestuurder bij te houden. Op de Lapseheide werd een voertuig betrapt op een snelheid van 135 km/uur in een zone waar 70 km/uur is toegestaan. Beide bestuurders dienden onmiddellijk hun rijbewijs in te leveren.

Op de Kasteletsingel werden meerdere bestuurders betrapt op het snelheidsovertredingen.
Eén motorfietser racete tegen hoge snelheden, terwijl een ander voertuig 126 km/uur reed in een zone met een maximumsnelheid van 70 km/uur. Een derde bestuurder bereikte een snelheid van 158 km/uur. Twee andere personen werden betrapt op straatraces, waarbij één van hen een snelheid van 144 km/uur bereikte. Alle vijf de bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren en de motor werd bestuurlijk in beslag genomen.

Tijdens patrouilles ontdekte de politie een bestuurder waarvan bekend was dat zijn rijbewijs was ingetrokken wegens rijden onder invloed. Bij controle testte de bestuurder opnieuw positief wat resulteerde in de immobilisatie van zijn voertuig.

Daarnaast werden flitscontroles uitgevoerd op verschillende locaties waaronder de Kruisbaan, de Beverlosesteenweg en de Koolmijnlaan in Beringen, de Lapseheide in Tessenderlo en de Heidestraat in Ham. In totaal werden 1.898 voertuigen gecontroleerd waarbij 110 voertuigen de snelheidslimieten overschreden en binnenkort een boete in hun brievenbus mogen verwachten.