Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

23 jun Rijbewijs ingetrokken na buitensporige snelheidsovertreding in Tessenderlo

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo heeft een rijbewijs ingetrokken na een ernstige snelheidsovertreding op de Lapseheide.

Tijdens een verkeerscontrole op de Lapseheide merkte de politie een bestuurder op die aan buitensporige snelheid reed. Betrokkene reed 130 km/u, terwijl de toegestane maximumsnelheid op die locatie 70 km/u bedraagt. Het rijbewijs van de bestuurder is direct ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo benadrukt dat dergelijke snelheidsovertredingen niet worden getolereerd en dat er verder consequent tegen zal worden opgetreden. Verkeersveiligheid blijft een prioriteit en er zullen regelmatig controles worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat bestuurders zich houden aan de geldende verkeersregels en snelheidslimieten.

Tijdens deze controle kwam de politie ook een bestuurder tegen die met een voorlopig rijbewijs reed zonder de vereiste begeleider. Daarnaast werd een persoon betrapt op het gebruik van een gsm tijdens het rijden én een persoon op het rijden onder invloed van drugs. Er werden 3 pv’s opgesteld.

Er werden ook mobiele flitscontroles uitgevoerd op verschillende locaties. Hieronder volgen de resultaten per controleplaats:

  1. Wasseven (70 km/u) - Ham
    Bij deze controle werden 321 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 43 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u.
  2. Zuidstraat (70 km/u) - Beringen
    Bij deze controle werden 476 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 39 in overtreding waren. Er werden verschillende voertuigen gedetecteerd met snelheden van 90 km/u en hoger.
  3. Industrieweg (70 km/u) - Tessenderlo
    Bij deze controle werden 46 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 12 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u.