Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

26 mei 46 bestuurders dienen rijbewijs in te leveren

46 bestuurders dienen rijbewijs in te leveren

In het kader van de provinciale actie ‘Focus op de weg, niet op je gsm’ organiseerden de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder een gezamenlijke verkeersactie. Maar liefst 46 bestuurders dienden hun rijbewijs in te leveren.


De politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder kondigden reeds eerder aan dat ze nauwer zullen gaan samenwerken.

Afgelopen week organiseerden ze in het kader van de provinciale actie ‘Focus op de weg, niet op je gsm’ een gezamenlijke verkeersactie. Er werden controles uitgevoerd op het grondgebied van Beringen, Ham, Tessenderlo én Heusden-Zolder. Zo dienden op 1 dag tijd maar liefst 46 bestuurders het rijbewijs onmiddellijk in te leveren omdat zij zich niet concentreerden op de weg.

 

Het optreden tegen afgeleid rijden is bedoeld om de levens van zowel bestuurders als voetgangers te beschermen. Afgeleid rijden is een alarmerend probleem geworden: er gebeuren veel ongelukken doordat bestuurders hun aandacht van de weg afleiden. De toename van het smartphonegebruik heeft, samen met andere afleidingen zoals eten, verzorging of het gebruik van technologie in het voertuig, bijgedragen tot deze groeiende bezorgdheid.