Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

28 mrt 246 boetes, 3 onmiddellijke intrekkingen van het rijbewijs en één inbeslagname van een wagen wegens overdreven snelheid

246 boetes, 3 onmiddellijke intrekkingen van het rijbewijs en één inbeslagname van een wagen wegens overdreven snelheid

Ook na de flitsmarathon zet de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo verder in op gerichte snelheidscontroles. Dit leverde tijdens het voorbije weekend 246 flitsboetes, 3 onmiddellijke intrekkingen van rijbewijzen en één inbeslagname van een voertuig op.

De controles vonden plaats op de Paalsesteenweg, de Koerselsesteenweg en de Pieter Vanhoudtstraat in Beringen, de Sparrenweg, de Industrieweg en de Diesterstraat in Tessenderlo en de Heppensesteenweg en Heidestraat in Ham.

De hoogste snelheden werden gemeten op de Paalsesteenweg. Een bestuurder reed er 125 km/uur waar de maximum snelheid 70 km/uur bedraagt. Bovendien bleek dat betrokkene een rijverbod had. Een andere bestuurder behaalde op dezelfde plaats 152 km/uur. Hij vertoonde zeer gevaarlijk en asociaal rijgedrag en bracht meerdere weggebruikers in gevaar. Betrokkene werd onmiddellijk uit het verkeer gehaald en zijn voertuig werd bestuurlijk in beslag genomen. Beide voertuigen werden geïmmobiliseerd en getakeld.

Ook op de Industrieweg In Beringen werd een hardrijder opgemerkt. Deze bestuurder reed de E313 op waar hij 186 km/uur reed. De man diende zijn rijbewijs onmiddellijk in te leveren.

Tijdens flitscontroles werden er in totaal 1.794 voertuigen gecontroleerd. 246 personen ( 14%) reden te snel en zullen een boete in hun brievenbus ontvangen.

Er werden ook nog 3 boetes uitgeschreven voor het gebruik van drugs achter het stuur, 4 boetes voor het rijden onder invloed van alcohol en 2 boetes wegens het rijden zonder verzekering.