Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

25 okt Snelheids- en verkeerscontroles tijdens het voorbije weekend: één voertuig uit het verkeer gehaald en twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken

Het voorbije weekend waren er opnieuw snelheids- en verkeerscontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. Eén voertuig werd uit het verkeer gehaald en twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

In Beringen werd onder meer gecontroleerd op de Kasteletsingel, Lummenseweg, Hasseltsesteenweg, Paalsesteenweg, Koerselsesteenweg en Heppensesteenweg, in Tessenderlo op de Sparrenweg en in Ham op de Heppensesteenweg.

In Beringen werd op de Lummenseweg een voertuig opgemerkt tegen een snelheid van 120 km/u. waar 70 is toegelaten en op de Kasteletsingel reed een voertuig 130 km/u. bij een toegelaten snelheid 70 km/u. De twee bestuurders dienden hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren.

Hoge snelheden werden ook nog vastgesteld in Beringen op de Hasseltsesteenweg (101 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u.), de Paalsesteenweg (108, 101 en 102 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u. en in Tessenderlo op de Sparrenweg (106 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u.).

Eén voertuig werd uit het verkeer gehaald omdat de bestuurder geen geldig rijbewijs had.

In totaal werd de snelheid gecontroleerd van 1243 voertuigen. 196 Voertuigen reden te snel en werden geverbaliseerd (15,7 %).


Tijdens de actie werden nog andere inbreuken vastgesteld: Zo reed een bestuurder onder invloed van alcohol. Andere inbreuken waren er voor het negeren van het rode verkeerslicht, drugs in het verkeer en een niet geldig keuringsbewijs.