Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

25 apr 17 Corona-Processen-Verbaal opgesteld

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo stelde het voorbije weekend 17 Corona-overtredingen vast:


In HAM werden 9 Nederlandse vrienden aangetroffen die verbleven in een airbnb. Zij hadden geboekt via de website van airbnb voor drie dagen/twee nachten van vrijdag t.e.m. zondag. Het verblijf werd beëindigd en de 9 vakantiegangers betaalden ook elk een corona-boete van 250 euro. Omdat bleek dat de eigenaar op de hoogte was van het hele gebeuren werd ook tegen hem een proces-verbaal opgesteld.


In BERINGEN werd een “coronafeestje” stilgelegd waarbij de 5 aanwezigen drank, een waterpijp en lachgas gebruikten. Ook tegen hen werden de nodige processen-verbaal opgesteld. Eén van hen bleek al 4 corona-inbreuken op zijn naam te hebben staan.


Er werden in de politiezone ook nog twee corona-pv’s opgesteld wegens het niet-naleven van het verplaatsingsverbod.


Twee voertuigen bestuurlijk in beslag genomen en drie rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken bij verkeercontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo.


Het voorbije weekend waren er opnieuw snelheids- en verkeerscontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. Twee voertuigen werden bestuurlijk in beslag genomen en drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. In Beringen werd gecontroleerd op de Hasseltsesteenweg, Koerselsesteenweg, Kasteletsingel en Paalsesteenweg, in Tessenderlo op de Sparrenweg en in Ham op de Heppensesteenweg.


In totaal werd de snelheid gecontroleerd van 920 voertuigen. 127 Voertuigen reden te snel en werden geverbaliseerd (13,8 %).


Hoge snelheden werden genoteerd op de Koerselsesteenweg en de Paalsesteenweg in Beringen (125 en 130 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u.) en, op de Sparrenweg in Tessenderlo (103 km/u. waar 70 km/u. is toegestaan).