Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

25 feb Drie lokale drughandelaars opgepakt in Beringen op twee dagen tijd, waaronder een broederpaar.

Drie lokale drughandelaars opgepakt in Beringen op twee dagen tijd, waaronder een broederpaar.

De voorbije week boekte de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo enkele mooie resultaten in het kader van het bestrijden van de drughandel in de politiezone.

Een politieploeg was vorige donderdag (18 februari) getuige van een mogelijke drugdeal aan een woning in de Dwarsstraat in Beringen-Mijn. De ene partij, een 40-jarige uit Ham, werd in het bezit gevonden van 30 gr marihuana. Hij had die net gekocht van de andere, een 37-jarige zonder vaste woonst, die blijkbaar verbleef in de woning in de Dwarsstraat.

Tijdens een huiszoeking in deze woning werd nog eens 150 gr cannabis gevonden, evenals 65 gr hasj en een grote som geld (zie bijgevoegde foto). De man werd op vrijdag 19/02 voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt, die hem liet overbrengen naar de gevangenis.

Op 23/02 is hij voor de Raadkamer verschenen, die zijn aanhouding voor een maand verlengde.

In een ander dossier naar de mogelijke drughandel van een 23-jarige Beringenaar werd op vrijdag 19/02 een huiszoeking uitgevoerd in diens woning in Stal-Koersel. De verdachte bleek 85 gr ketamine in huis te hebben, evenals 15 gr speed. Op de kamer van zijn 21-jarige broer werd er ook nog eens 135 gr cannabis aangetroffen.
De twee broers werden allebei gearresteerd.

Zij werden beiden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt op zondag 21/02. Deze legde het broederpaar strikte voorwaarden op.Zij zullen zich later dienen te verantwoorden voor de rechtbank voor hun handel in verdovende middelen.