Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

10 dec Overlastpatrouille in Beringen neemt vuurwerk in beslag

Overlastpatrouille in Beringen neemt vuurwerk in beslag

Het korps van Beringen, Ham en Tessenderlo hield gisteren tijdens de vooravond gerichte overlastpatrouilles. Op de avonturenberg in Beringen werden 150 stuks klein vuurwerk in beslag genomen.

De inspecteurs van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo organiseerden gisteren een actie specifiek gericht op overlast binnen de zone. De patrouilles gebeurden zowel met combi’s als met de fiets.

In het centrum van Tessenderlo werden 4 jongeren aangetroffen die sluikafval achterlieten. De jongeren dienden alles op te ruimen en kregen een GAS-boete.

In Paal verzamelden 5 jongeren die geen mondmasker droegen én ook geen afstand hielden. Zij rookten samen een jointje. Er werden 5 coronaboetes en een proces-verbaal voor het bezit van verdovende middelen uitgeschreven.

 Op de avonturenberg in Beringen nam de politie 150 stuks klein vuurwerk in beslag. Betrokkenen hadden die pas aangeschaft in een buurtwinkel.

 In de loop van de avond werden nog 5 pv’s voor het bezit van drugs, 1 pv voor verboden wapendracht, 1 pv voor het ontbreken van een verzekering, 1 pv voor het gebruik van de GSM achter het stuur en 1 pv voor fout parkeren opgemaakt.