Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

19 okt Politie legt feestje met 25 feestvierders stil in huis in Ham

De politie Beringen/Ham/Tessenderlo legde zondagavond een feest stil in een huis in de Speelstraat in Ham. De politie gaf 25 feestvierders een coronaboete en schreef 9 processen-verbaal uit wegens bezit van verdovende middelen.


Zondagavond rond 17 uur kwam de politie uit op een feestje in de Speelstraat in Ham. Ter hoogte van de woning stonden verschillende voertuigen - enkele met Nederlandse nummerplaten – geparkeerd.

Ter plaatse troffen de inspecteurs 12 feestvierders aan. Omdat er aanwijzingen aanwezig bleken van bezit van verdovende middelen, werd een huiszoeking uitgevoerd.

Op de zolderverdieping bleken plots 11 personen verborgen en in het tuinhuis trof de politie nog 2 feestvierders aan. Er bleken personen van verschillende nationaliteiten aanwezig.

Alle feestvierders kregen een proces-verbaal wegens inbreuken op de maatregelen tegen Covid-19. Voor 9 aanwezigen werd een proces-verbaal opgesteld wegens bezit van verdovende middelen waarvan 1 man uit Nederland werd gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter door het parket Limburg.

De onderzoeksrechter heeft de man intussen aangehouden.