Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

13 aug Achtervolging in Paal-Beringen met arrestatie tot gevolg

Gisterenavond, 12 augustus 2020 omstreeks 22.00u controleerde een patrouille van de PZ Beringen/Ham/Tessenderlo een personenwagen op de Diestersesteenweg in Paal-Beringen. Aan het stuur zat een 27-jarige vrouw uit Zonhoven.

Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn, de vrouw had eveneens een lopend rijverbod. Wanneer één van de politie-inspecteurs haar verzoekt om het voertuig stil te leggen en uit te stappen, weigert de vrouw dit. Na enkele vergeefse aanmaningen, steekt de politieman zijn arm in het voertuig om de sleutels uit het contact te nemen.
De vrouw sluit hierop haar venster, waardoor de politieman klem komt te zitten. De vrouw vertrekt dan dadelijk met het voertuig aan hoge snelheid. De inspecteur kan zijn arm nog net terug trekken, met kwetsuren aan zijn arm tot gevolg.

Hierna start een achtervolging van het voertuig via de Nieuwe Hofstraat en Schaffensesteenweg, maar de politie geraakt al snel het spoor van het voertuig bijster.

Omstreeks 23.15u wordt de auto echter terug aangetroffen in Schaffen/Diest, ter hoogte van een woning  aan de Diestsebaan, waar de vrouw zich in de tuin verstopt had.
Zij werd gearresteerd op basis van gewapende weerspannigheid.

Het parket van  Limburg  werd  ingelicht.