Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

01 apr 221 overtredingen voor niet-naleving coronamaatregelen

De politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo stelde ondertussen al 221 overtredingen vast tegen het niet naleven de opgelegde maatregelen. Dit is het totaal aantal overtredingen die werden vastgesteld van 14 tot en met 31 maart.

Gemiddeld zijn er dat zo’n 10 per dag maar tijdens het weekend zijn er dit meer. Het aantal overtredingen betreft zowel waarschuwingen als opgemaakte pv’s. Bij ongeveer 22% van de overtredingen houdt men het bij een waarschuwing.
In de meeste gevallen gaat het over samenscholingen en vaststellingen van niet-essentiële verplaatsingen. Té veel overtreders nemen nog steeds de wagen om te gaan wandelen, fietsen of sporten. Dit kan niet. De lokale overheden beslisten dan ook om alle parkings van recreatiedomeinen binnen de zone zoveel mogelijk af te sluiten. ‘Dit sluit echter niet uit dat er door de politie verder gecontroleerd wordt’, zegt voorzitter Thomas Vints.
De geverbaliseerde personen zijn vooral volwassenen. Slechts een kleine minderheid zijn jongeren.

Het korps van Beringen/Ham/Tessenderlo zet sinds de start van de coronacrisis in op gerichte controles. Elke dag zijn er minimum 3 controleploegen op de baan om énkel toezicht te houden op de naleving van de maatregelen. De ploegen worden verspreid over het grondgebied.

Het komend weekend belooft meer zon en betere temperaturen. Héél wat mensen steken dan de BBQ aan. Dat kan, maar dan enkel binnen het gezin. De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo blijft alvast op hun hoede.