Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

22 mrt Toezicht op naleving coronarichtlijnen

Toezicht op naleving coronarichtlijnen

Ook gisteren, zaterdag 22 maart, voerde de lokale politie Beringen/ Ham/Tessenderlo weer intensief controle uit op het naleven van de corona-richtlijnen.

Over het algemeen lijken de mensen die ook wel goed toe te passen.

Toch zijn er nog altijd mensen die de ernst van de situatie niet lijken in te zien of blijken ze nog altijd niet volledig op de hoogte te zijn.

Er werden 15 processen-verbaal opgesteld. Bij verschillende hiervan werd de boete onmiddellijk geïnd via een betaalterminal. Anderen zullen de rekening later gepresenteerd krijgen.

Zo bleken er bij een kapper in Beringen 4 klanten in de zaak te zitten, terwijl deze van buitenaf gesloten leek te zijn.

Op de Koerselsesteenweg in Beringen werden 3 gezinnen beboet, die met een 10-tal mensen samen op één adres op familiebezoek waren. Zij zagen het probleem hiervan niet echt in.

Op het Jaagpad in Ham waren een 8-tal vissers speciaal vanuit Antwerpen gekomen om daar op het Albertkanaal in gezelschap te vissen.

Sommige jongeren menen dat zij nog steeds op straat met meerderen kunnen samen komen om te ‘chillen’ en beweren niets af te weten van een samenscholingsverbod.

De voorbije nacht omstreeks 00.30u reed een voertuig in de Kanaalstraat in Beringen tegen een boom. Een inzittende passagier geraakte hierbij gekneld in het voertuig. De bestuurder uit Antwerpen had geen essentiële reden om in Beringen aanwezig te zijn en bleek bovendien dronken te zijn. De man maakte zich zo druk over het feit dat hij geverbaliseerd werd dat hij bestuurlijk aangehouden diende te worden.