Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

25 nov 4 jonge inbrekers gearresteerd voor 9 inbraken

4 jonge inbrekers gearresteerd voor 9 inbraken

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo wist de afgelopen dagen 4 jonge inbrekers op te pakken.

De eerste, een 17-jarige uit Beringen, werd op 14 november op heterdaad betrapt door een alerte burger bij een inbraak in een horeca-zaak op de Rodeheide in Tessenderlo.

In het navolgend onderzoek kon die dag ook een tweede minderjarige, een 16-jarige uit Tessenderlo, als mededader gevat worden. Diezelfde nacht zou dit tweetal ook ingebroken hebben in een horecazaak aan de Schoterweg  in Tessenderlo.

In het navolgend onderzoek werd op 18/11 de derde verdachte opgepakt, een 18-jarige  uit Beringen.

Op 20/11 werd dan nog een 15-jarige uit Beringen bij hem thuis gearresteerd.

Het viertal zou in wisselende samenstellingen inbraken gepleegd hebben.

Zo zijn er in de huidige stand van het onderzoek aanwijzingen dat zij in aanmerking komen voor de inbraak in 3 horecazaken in Tessenderlo op 11 november, een woninginbraak  in de Kempenstraat in Bocholt op 14 oktober, een inbraak in de tennisclub in Koersel op 23 oktober en een woninginbraak in de Pieter  Vanhoudtstraat in Beringen op 28 oktober 2019.

De meerderjarige  werd vorige woensdag door de onderzoeksrechter in Hasselt aangehouden en overgebracht  naar  de  gevangenis. De minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

De  lokale recherche van Beringen/Ham/Tessenderlo onderzoekt of het viertal nog voor andere feiten in aanmerking zou komen.