Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

22 sep Meer dan 5.000 bezoekers op opendeurdag lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

Meer dan 5.000 bezoekers op opendeurdag lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo
Vandaag stelde de politie van Beringen/Ham/Tessenderlo de deuren open voor het grote publiek. Méér dan 5.000 personen kwamen onder een stralende zon een kijkje nemen achter de schermen van het politiekantoor.

De opendeurdag was een schot in de roos,’ verklaart voorzitter Thomas Vints tevreden. Reeds vanaf 10 uur kwamen bezoekers massaal richting hoofdcommissariaat in Beringen. Tot in de late namiddag was het aanschuiven aan de diverse standen, demo’s of interactieve spelen. 

De infostand van de dienst lokale recherche, de verkeersdienst, de wijkdienst, de dienst jeugd en gezin en de dienst werving en selectie werd opverstelpt met geïnteresseerde bezoekers. ‘Het is niet altijd even gemakkelijk om politiepersoneel te werven. Deze opendeurdag was de ideale gelegenheid om ons beroep bij het grote publiek te promoten’, zegt korpschef Geert Wouters.

Ook de demonstratie van de hondengeleiders kon op heel wat bijval rekenen. Vooral de allerkleinste bezoekers waren duidelijk onder de indruk van dit spektakel.