Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

22 mei Beringen investeert in verkeerseducatie

Beringen investeert in verkeerseducatie

Deze week nemen opnieuw meer dan 200 leerlingen in Beringen deel aan het jaarlijks fietsexamen. Het project is een initiatief van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo en toont jaar na jaar de noodzaak aan van verkeerseducatie bij jongeren.
 
Deze week gaf de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw het startschot van het grote fietsexamen in Beringen. Meer dan 200 leerlingen uit het 6de leerjaar leggen deze week in Beringen-Centrum een fietstraject af waarbij ze getest worden op verkeersveilig gedrag. Op het traject worden 13 controlepunten voorzien, waar de politie-inspecteurs de leerlingen nauwkeurig beoordelen en quoteren. 
 
Wij merken op het examen een duidelijk verschil tussen de leerlingen van scholen die regelmatig met de fiets op uitstap gaan en leerlingen die dat niet doen. De scores van de leerlingen die regelmatig fietsen liggen een heel stuk hoger’, aldus Joel De Smedt, diensthoofd verkeer. Schepen Jean Vanhees van verkeer en mobiliteit die de leerlingen een bezoekje bracht, beaamt deze stelling: ‘Investeren in verkeerseducatie is noodzakelijk. De stad Beringen besliste dan ook om het fietstraject permanent beschikbaar te stellen. Binnenkort zal het parcours afgebakend worden met nieuwe borden. Op deze manier kunnen scholen permanent oefenen met hun leerlingen.’ Ook burgemeester Thomas Vints kwam ter plaatse om voor de leerlingen te supporteren. ‘Ik kan deze samenwerking tussen de lokale politie en de stad enkel toejuichen’, klonk het.