Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

02 mei 11 kinderen dragen geen veiligheidsgordel

Deze morgen controleerde de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo alle voertuigen op de invalswegen naar basisschool De Westakker in Beverlo. 11 kinderendroegen geen veiligheidsgordel in de wagen tijdens de rit naar school.

Deze morgen hield de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo een controleactie aan basisschool ‘De Westakker’ in de Onderwijsstraat te Beverlo. Uit eerdere controles bleek immers dat heel wat ouders nog steeds niet het goede voorbeeld geven en hun kinderen de veiligheidsgordel dus niet omdoen.

Ook deze keer werden heel wat verkeersovertredingen vastgesteld. Zo bleken 11 kinderen en 1 volwassene geen veiligheidsgordel te dragen. Er werd ook een proces-verbaal opgesteld voor een bestuurder die geen rijbewijs kon voorleggen en de veiligheidsgordel niet droeg. Ook de documenten van de technische keuring van de wagen ontbraken.
Een andere bestuurster werd beboet omdat ze met een voertuig reed dat niet geldig ingeschreven was. Haar voertuig droeg een Nederlands kenteken maar diende ingeschreven te zijn onder een Belgische kentekenplaat. De dame mag zich bovendien ook aan een boete van de Vlaamse Belastingdienst verwachten.