Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

10 sep Straffe verkeersinbreuken

Onder invloed
De verkeersdienst van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo betrapte op vrijdag 7 september ll. in de Stationsstraat te Ham de bestuurder van een auto welke duidelijk onder invloed was. De man weigerde alle medewerking inzake alcohol en drugscontrole en moest door een bijgeroepen ploeg naar het politiekantoor overgebracht worden.
De politie zocht de man al een poos, om hem drie eerdere rijverboden te betekenen. Hij gaf echter nooit thuis. De politie maakte nu van de gelegenheid gebruik om de rijverboden alsnog te betekenen.

Geen rijbewijs
Op zondag 9 september betrapte de politie op de Koolmijnlaan te Beringen een jonge dame uit Heusden-Zolder, welke met de auto onderweg was. Bij een controle bleek dat de dame helemaal geen rijbewijs bezat.
De auto werd door de politie geïmmobiliseerd (= getakeld) en de dame onvangt een proces-verbaal.

14-jaar, geen rijbewijs en geen verzekering
Op zondag 9 september betrapte de politie op Be-Mine een 14-jarige jongeman die met de auto reed. De jongeman had de auto zelf gekocht en had er een nagemaakte nummerplaat opgehangen. Om de nummerplaat er echt uit te laten zien, had hij de echtheidsstempel ook nagemaakt.
De auto was niet in orde met zijn verzekering en inschrijving en werd door de politie in beslag genomen.
De jonge man ontvangt een proces-verbaal.