Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

29 aug Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo zet zich extra in voor veilige start schooljaar

Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo zet zich extra in voor veilige start schooljaar

Het korps van Beringen/Ham/Tessenderlo zal bij de start van het schooljaar ‘verhoogd toezicht’ organiseren op de veiligheid van de schoolgaande jeugd bij hun pendel van en naar de school.
 
‘Onze wijkagenten houden gedurende het hele schooljaar toezicht bij de schooltoegang van hun wijk’, zegt korpschef Geert Wouters, ‘maar in de maanden september en oktober houden we ‘verhoogd toezicht’. 
 
De inspecteurs zullen in de buurt van de schoolpoorten observeren. Overtredingen die kinderen in gevaar brengen op hun traject naar en van school worden geverbaliseerd. Ook de kinderen zelf zullen gepast aangesproken worden op gevaarlijk gedrag in het verkeer. Elke verkeersdeelnemer is immers verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid. Het korps zal zich niet alleen richten op ‘verkeersgedrag’. Ook ‘technische uitrusting’ zal gecontroleerd worden zoals bijvoorbeeld lichten van de fietsende jongeren.
 
In de ‘Zone 30’ zullen extra flitscontroles gehouden worden. Over die komende flitscontroles werd reeds via de mobiele lichtkrant en de sociale media de nodige communicatie gedaan naar de bevolking toe.