Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

31 mei Actie veilig schoolverkeer Beringen

Het politiekorps van Beringen/Ham/Tessenderlo zet zich actief in om schoolomgevingen veiliger te maken. De eerste resultaten tonen aan dat vooral de ouders verantwoordelijk zijn voor het niet naleven van de verkeersregels.
 
Tijdens de week van 21 mei werd de Trafficheck 2 dagen ingezet aan de Pieter Bruegelstraat in Beringen. De Trafficheck is een digitaal bord dat ouders alert maakt op de maximumsnelheid van 30 km/uur, de gordeldracht, het correct gebruik van kinderzitjes en het foutloos parkeren aan de school.
 
Gisteren organiseerde ons korps een verkeersdispositief in de schoolomgeving aan de Pieter Bruegelstraat. Uit de resultaten blijkt dat het vooral de ouders zijn die het nog steeds nalaten om verkeersregels na te leven.  Drie bestuurders kregen een opmerking omdat ze zich niet correct parkeerden in de voorziene parkeervakken aan de school. Er werden 7 processen-verbaal opgesteld voor het niet correct gebruiken van het kinderzitje en 2 voor het niet dragen van de veiligheidsgordel door volwassenen. In totaal werden 70 bestuurders aan een controle onderworpen.