Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

23 mei Fietsexamen in Beringen

In de komende twee weken nemen opnieuw meer dan 200 leerlingen deel aan het fietsexamen in Beringen. Kinderen wijzen op de reële gevaren op de weg en hen vertrouwd maken met diverse verkeerssituaties en -regels vormen het uitgangspunt.
 
Vandaag geeft de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw het startschot van het grote fietsexamen in Beringen.  Meer dan 200 leerlingen uit het 6de leerjaar zullen deze week in Beringen-Centrum een fietstraject afleggen waarbij ze getest worden op verkeersveilig gedrag. Start en aankomst van het examen: de Corbiestraat te Beringen. 
 
Op het traject worden 13 controlepunten voorzien, waar de politie-inspecteurs de leerlingen nauwkeurig zullen beoordelen en quoteren. Volgende oefeningen maken deel uit van het examen:
 
1. Rijden door een smalle doorgang 2. Rechtsaf slaan op een kruispunt 3. Linksaf slaan op een kruispunt 4. Een voorrangsweg oversteken 5. Geparkeerde auto’s voorbijrijden 6. Bedienen van verkeerslichten voor fietsers op een druk kruispunt 7. Rekening houden met de dode hoek van vrachtwagens 8. Behendigheidsoefeningen
 
Bij het begin van de proef worden alle fietsen en de uitrusting van de fietsers gecontroleerd. Op deze manier kunnen de deelnemers extra punten verdienen. ‘De aanwezigheid van fietsverlichting overdag is niet verplicht, evenmin als het dragen van een fluohesje of van een fietshelm. Gezien hun nut voor de verkeersveiligheid, levert de aanwezigheid ervan wel echter extra punten op’, verduidelijkt Joel De Smedt, het hoofd van de verkeersdienst.
 
De zon die krijgen ze er deze week alvast gratis bij.  Na afloop van het fietsexamen zullen alle geslaagde leerlingen een heus fietsdiploma ontvangen van de politie.