Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

Verkeer

Opleiding gemachtigd opzichter


Wat?

Gemachtigde opzichters hebben als doel de veiligheid van kinderen en scholieren te verhogen. Zij mogen aanwijzingen geven en het verkeer stilleggen om groepen kinderen of scholieren, bejaarden en minder-validen veilig te laten oversteken.

Gemachtigd opzichter word je na het volgen van een opleiding. Als bewijs hiervan krijg je een attest van de burgemeester van de gemeente waar je je taak uitoefent. De provincie Limburg geeft deze opleiding in samenwerking met de lokale politie en de Limburgse gemeenten en steden.

Voor wie?

Iedere meerderjarige die de functie van gemachtigd opzichter wil uitoefenen in Beringen, Ham of Tessenderlo kan de opleiding aanvragen en volgen.

Ze is vooral bedoeld voor personeelsleden van lagere en middelbare scholen, leiding van jeugdbewegingen, begeleiders van groepen bejaarden, begeleiders van personen met een handicap,... kortom begeleiders van groepen.

Hoe?

De provincie Limburg organiseert jaarlijks een opleiding gemachtigd opzichter. Inschrijven kan via de website http://www.limburg.be/gemachtigdopzichter.

Voorwaarden?

Het attest van gemachtigd opzichter kan je pas ontvangen als je achttien bent. Je kan de opleiding al wel volgen voor je achttien bent geworden.

Kostprijs?

Deze opleiding is gratis.

Afhandeling?

  • De provincie Limburg (Dienst Mobiliteit en Routenetwerken) noteert je inschrijving.
  • De provincie Limburg zorgt gratis voor een theoretische opleiding en jouw uitrusting (reflecterend veiligheidsvestje, C3-stopbordje en driekleurenarmband).
  • De lokale politie staat in voor de praktische opleiding.
  • Je stad of gemeente voorziet jouw officiële aanstelling als gemachtigd opzichter.

Raadpleeg de website van de provincie Limburg.

 Meer info?

Hoofdcommissariaat Beringen - De dienst verkeer
011 27 95 79
PZ.BHT.verkeer@police.belgium.eu

Waar?
Hoofdcommissariaat Beringen