Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

08 mrt Verkeersactie in Beringen/Ham/Tessenderlo: 6.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd en 16 verkeersboetes uitgeschreven

Afgelopen week organiseerde de verkeersdienst van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst (Vlabel) opnieuw een verkeersactie. Er werd 6.000 euro achterstallige verkeersbelasting geïnd en er werden 16 verkeersboetes uitgeschreven.

De actie vond plaats op twee locaties, namelijk de Heppensesteenweg en de Koerselsesteenweg.

De Vlaamse Belastingsdienst inde voor € 6.075 aan openstaande verkeersbelasting. De betrokken bestuurders dienden onmiddellijk te betalen.

Drie bestuurders werden betrapt op het gebruik van hun mobiele telefoon achter het stuur, wat resulteerde in onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs. Daarnaast werd een bestuurder beboet voor het gebruik van een namaakkentekenplaatje, waarvoor hij eerder al beboet was en bovendien was hij ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Drie andere automobilisten werden beboet omdat ze niet op een veilige manier waren vastgeklikt in hun auto. Eén van hen betrof een beginnende bestuurder waarbij een kind zonder een passend veiligheidssysteem werd vervoerd.

Er werden ook nog diverse andere verkeersovertredingen vastgesteld:

  • Er werden 3 vaststellingen gedaan met betrekking tot een vervallen keuringsbewijs.
  • 3 Gas processen-verbaal werden opgesteld voor foutief parkeren.
  • 2 Processen-verbaal werden opgemaakt voor technische tekortkomingen aan voertuigen.
  • Een buitenlandse bestuurder werd verzocht om zijn boete onmiddellijk te betalen, aangezien hij geen kentekenbewijs kon overleggen.

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo benadrukt het belang van dergelijke verkeersacties om de verkeersveiligheid te bevorderen en overtredingen aan te pakken. Door samen te werken met partners zoals Vlabel kunnen effectieve resultaten worden behaald in de handhaving van de verkeersregels.