Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

26 feb Politieactie tegen onaangepast rijgedrag resulteert in intrekking van 8 rijbewijzen

Afgelopen weekend heeft de politie van Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw een gerichte actie uitgevoerd tegen onaangepast rijgedrag, snelheidsovertredingen en algemene verkeersinbreuken. Deze actie resulteerde in de intrekking van 8 rijbewijzen.

 

Op de Lapseheide in Tessenderlo trokken 5 motorfietsen de aandacht van onze patrouilleploeg. Deze bestuurders bereikten snelheden tot wel 140 km/uur, waar slechts 70 km/uur is toegestaan. De motorrijders daagden elkaar uit en sommigen voerden zelfs stunts uit, zoals het rijden op één wiel. Eén bestuurder, die eerder al zijn rijbewijs verloor in 2023, was opnieuw betrokken bij deze overtreding. Een andere bestuurder had enkel een voorlopig rijbewijs voor het besturen van een motorfiets. In totaal werden 4 rijbewijzen ingetrokken als gevolg van deze situatie.

 

Op de Kasteletsingel in Beringen werd een voertuig betrapt op een snelheid van 150 km/uur, waar slechts 90 km/uur is toegestaan. Op de Koerselsesteenweg reed een bestuurder 120 km/uur in een zone waar slechts 50 km/uur is toegestaan. Beide rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

 

Daarnaast resulteerde het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur in de intrekking van twee andere rijbewijzen. Bovendien reed een chauffeur met een rijbewijs voor automaten handgeschakeld, wat ook leidde tot de intrekking van zijn rijbewijs. Een andere persoon verloor zijn rijbewijs vanwege het rijden onder invloed van drugs.

 

Tijdens de actie werden ook 5 boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en het bezit van verdovende middelen.

 

De politie van Beringen/Ham/Tessenderlo benadrukt het belang van verkeersveiligheid en zal blijven optreden tegen verkeersovertredingen om de veiligheid op de weg te waarborgen.