Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

11 mrt Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo neemt opnieuw 2 wagens in beslag tijdens gerichte snelheidscontroles

Afgelopen weekend heeft de lokale politie opnieuw gerichte snelheidscontroles uitgevoerd. Hierbij werden twee voertuigen bestuurlijk in beslag genomen vanwege onaangepast rijgedrag.

Tijdens de gerichte snelheidscontroles door de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo op de Kasteletsingel zijn opnieuw twee voertuigen bestuurlijk in beslag genomen. De aandacht van de patrouilleploegen werd getrokken door twee wagens die zeer snel en kort op elkaar reden. Hierbij werd een snelheid van 145 km/uur vastgesteld, waar slechts 90 km/uur is toegestaan. Het gedrag van beide bestuurders wees er op dat ze elkaar uitdaagden. De rijbewijzen van de twee bestuurders werden onmiddellijk ingetrokken, waarbij één van hen slechts in het bezit was van een voorlopig rijbewijs en de andere een beginnende bestuurder was.

Een derde bestuurder werd betrapt met een snelheid van 124 km/uur op de Kasteletsingel, waar slechts 70 km/uur is toegestaan. Ook deze bestuurder moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Er werden ook twee rijbewijzen ingetrokken op de Hasseltsesteenweg in Beringen en de Industrieweg in Tessenderlo. In Tessenderlo betrof het een motorfiets die op de Industrieweg een snelheid van 133 km/uur behaalde, terwijl de maximumsnelheid daar 70 km/uur is. Op de Hasseltsesteenweg in Beringen werd een voertuig betrapt met een snelheid van 105 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan.

"De inbeslagname van voertuigen bij onaangepast rijgedrag is bedoeld om bestuurders te sensibiliseren voor veilig rijgedrag. Het is echter teleurstellend dat sommige bestuurders hier hardleers in zijn. We blijven daarom vastberaden om onveilig rijgedrag op onze openbare wegen aan te pakken," verklaart voorzitter Thomas Vints.

Verder zijn er ook mobiele flitscontroles uitgevoerd op diverse locaties, waaronder de Beverlosesteenweg, de Koolmijnlaan, de Zuidstraat en de Kasteletsingel-Zuid in Beringen, de Lapseheide in Tessenderlo en de Heidestraat in Ham. In totaal werden 1.791 voertuigen gecontroleerd, waarbij 120 overtredingen zijn vastgesteld. Deze overtreders zullen kortelings een boete ontvangen.