Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

27 nov Opeenvolgende verkeersacties leiden tot arrestaties en inbeslagname van voertuigen binnen de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo

Opeenvolgende verkeersacties leiden tot arrestaties en inbeslagname van voertuigen binnen de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo

14 november 2023

Op 14 november 2023 heeft onze verkeersdienst met succes een bestuurder van een personenwagen onderschept die niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Na ontvangst van politionele informatie bleek dat het rijbewijs van deze bestuurder eerder door de rechtbank was vervallen verklaard. Bij een poging tot controle nam de bestuurder de vlucht en ondanks een achtervolging met blauwe zwaailichten en sirene weigerde de bestuurder te stoppen. De vlucht eindigde bij de woning van de bestuurder waar hij later werd gearresteerd. Het voertuig werd onmiddellijk in beslag genomen.

De betrokken bestuurder zal zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank.

 

23 november 2023

Bij een tweede incident merkten de motards van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo een voertuig op in Koersel waarvan de bestuurder geen geldig rijbewijs bleek te hebben.

Bijkomend werd de bestuurder getest op het gebruik van verdovende middelen wat resulteerde in een positieve test. Het voertuig werd onmiddellijk in beslag genomen en er werd een proces-verbaal opgesteld. De bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de rechtbank.

 

26 november 2023

Op 26 november 2023 was een politiemotard bezig met de controle van een voertuig toen hij een bromfietser zonder kentekenplaat opmerkte. De bromfietser nam onmiddellijk de vlucht bij het zien van de motard waardoor een achtervolging onvermijdelijk was.

Tijdens de achtervolging weigerde de bromfietser te stoppen en trachtte hij de motard af te schudden door smalle paden en grasvelden te berijden. Na een achtervolging van enkele kilometers kwam de bromfietser ten val op een speelpleintje en kon hij worden geïntercepteerd.

De opgevoerde bromfiets bleek niet verzekerd en niet ingeschreven te zijn. Bovendien reed de bestuurder onder invloed van verdovende middelen. Bij onderzoek van de bromfiets werd een verboden wapen aangetroffen en de bestuurder was in het bezit van verdovende middelen.

 

De politiezone benadrukt de voortdurende inspanningen om de veiligheid op de weg te waarborgen en overtredingen krachtig aan te pakken.