Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

28 nov Verkeerscontroles leiden tot intrekking rijbewijzen en boetes

Verkeerscontroles leiden tot intrekking rijbewijzen en boetes

Gisteren voerde de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw gerichte verkeerscontroles uit. Dit resulteerde in verschillende processen-verbaal en de onmiddellijke intrekking van twee rijbewijzen wegens onaangepaste snelheid.

De verkeerspatrouilles concentreerden zich in Tessenderlo en Beringen waarbij de focus lag op het handhaven van verkeersregels en het verhogen van de verkeersveiligheid.

Op de Industrieweg trok een voertuig de aandacht van de patrouilles vanwege zijn buitensporige snelheid. Het voertuig behaalde onder andere een snelheid van 83 km/uur in de bebouwde kom. Op dezelfde weg behaalde een andere bestuurder een snelheid van 120 km/uur. Beide chauffeurs moesten onmiddellijk hun rijbewijs inleveren.

Naast de snelheidsovertredingen werden ook andere onregelmatigheden vastgesteld, waaronder:

  • Twee overtredingen van het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden.
  • Twee gevallen van ongeldige keuring.
  • Een proces-verbaal voor een verlopen keuring (5,5 jaar verlopen) met toevoeging van niet-verzekering en takeling.
  • Een overtreding voor het negeren van het rode verkeerslicht.

In Beringen, Ham en Tessenderlo werden ook flitscontroles uitgevoerd langs de Gerhoevenstraat, de Lapseheide, de Hasseltsesteenweg, de Industrieweg en de Beverlosesteenweg. In totaal werden 1.240 voertuigen gecontroleerd, waarbij 194 bestuurders te snel reden. Dit vertegenwoordigt een stijging van 5% ten opzichte van de flitsmarathon van vorige week.

De lokale politie benadrukt dat in de komende weken de focus zal blijven liggen op verkeerscontroles, met name met het oog op de aanstaande winter BOB-campagne die op vrijdag 1 december van start gaat. Bestuurders worden aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen en zich bewust te zijn van hun snelheid en verkeersregels.