Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

22 nov Resultaten flitsmarathon Beringen, Ham en Tessenderlo: 90% naleving van snelheidslimiet

 

In het kader van de nationale flitsmarathon werden er in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo afgelopen dinsdag actief snelheidscontroles uitgevoerd: 90% van de gecontroleerde bestuurders hield zich aan de geldende snelheidslimieten.

De flitsmarathon, met als doel het minimaliseren van snelheidsovertredingen en het bevorderen van verkeersveiligheid, gaat verder dan slechts één dag. Het beoogt een blijvende impact te hebben, zowel op de dag zelf als gedurende het gehele jaar. Binnen de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo blijkt dat 90% van de gecontroleerde bestuurders consistent de snelheidslimiet heeft gerespecteerd.

Tijdens de uitgevoerde controles op strategische locaties, waaronder de Tervantstraat, de Tessenderlosesteenweg en de Koerselsesteenweg in Beringen, de Geelsebaan, de Lapseheide en de Industrieweg in Tessenderlo en de Gerhoevenstraat in Ham is een overwegend positieve naleving van de snelheidsvoorschriften vastgesteld.

Helaas zijn er nog steeds 422 bestuurders geïdentificeerd die te hard op het gaspedaal hebben gedrukt. Deze overtreders kunnen binnenkort een boete in hun brievenbus verwachten.

De inspanningen van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo benadrukt het belang van verantwoordelijk rijgedrag en dragen bij aan de bredere doelstellingen van verkeersveiligheid. De resultaten van deze flitsmarathon getuigen van de effectiviteit van dergelijke initiatieven in het handhaven van de snelheidslimieten en het beschermen van weggebruikers.