Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

12 okt Provinciale actie "Afleiding Achter het Stuur" resulteert in intrekking van 104 rijbewijzen in Beringen, Ham, Tessenderlo en Heusden-Zolder

Provinciale actie

 

Beringen/Heusden-Zolder, 12 oktober 2023 - Tijdens een gezamenlijke actie van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder heeft het parket Limburg een krachtig signaal afgegeven aan bestuurders die zich schuldig maken aan afleiding achter het stuur. Tijdens de provinciale actie op 10 en 11 oktober werden in totaal 104 bestuurders betrapt op het gebruik van hun mobiele telefoon tijdens het rijden, wat een ernstig risico vormt voor de verkeersveiligheid.

De actie, die gericht was op het terugdringen van afleiding achter het stuur, resulteerde in de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs van 104 bestuurders voor een periode van 8 dagen. Afleiding achter het stuur is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen en leed op de weg en het parket Limburg benadrukt het belang van deze maatregelen om de veiligheid op de weg te waarborgen.

Tijdens de verkeerscontroles in Beringen, Ham, Tessenderlo en Heusden-Zolder werden nog andere verkeersovertredingen vastgesteld. In totaal werden 4 bestuurders beboet wegens foutparkeren, 3 chauffeurs droegen geen veiligheidsgordel, 2 voertuigen werden aangetroffen zonder geldig keurings- of verzekeringsbewijs, en 1 persoon werd beboet omdat het kinderzitje foutief was gebruikt. Daarnaast werd het voertuig van een bestuurder die niet in het bezit was van een rijbewijs geïmmobiliseerd.

De lokale politie BHT en HeZo benadrukken het belang van verkeersveiligheid en zullen blijven samenwerken met het parket Limburg om de wegen in hun regio veiliger te maken. Overtreders kunnen rekenen op strenge handhaving en passende maatregelen om de verkeersveiligheid te waarborgen.