Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

09 okt Verkeerscontrole in het kader van de provinciale SLIM-actie: 15 bestuurders dienen rijbewijs in te leveren

Verkeerscontrole in het kader van de provinciale SLIM-actie: 15 bestuurders dienen rijbewijs in te leveren

Afgelopen zaterdag heeft de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo gerichte verkeerscontroles uitgevoerd als onderdeel van de provinciale SLIM-actie (Safe LIMburg). 15 bestuurders dienden het rijbewijs onmiddellijk in te leveren omdat ze te diep in het glas gekeken hadden.

In totaal werden 560 bestuurders gecontroleerd op de N73 in Tessenderlo en langs de Paalsesteenweg in Beringen. Helaas moesten 15 bestuurders hun rijbewijs onmiddellijk inleveren vanwege het overschrijden van de toegestane alcoholpromillage. Het is verontrustend om vast te stellen dat het aantal bestuurders zonder een ‘BOB’ nog steeds vrij hoog is.

Naast de alcoholcontroles werd ook één bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van verdovende middelen, wat leidde tot onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs.

Daarnaast werden er nog 5 andere boetes uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen, waaronder onveilig rijgedrag, het vervoeren van meer personen in een voertuig dan toegestaan, het rijden met een niet-verzekerd voertuig en het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Er werd één proces-verbaal opgemaakt voor een opgevoerde bromfiets.

De lokale politie benadrukt het belang van verkeersveiligheid en het naleven van de verkeersregels. We roepen alle weggebruikers op om verantwoordelijkheid te nemen en zich bewust te zijn van de risico's van rijden onder invloed van alcohol of drugs.