Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

19 sep Kind veilig teruggevonden na vermissing tijdens schoolwandeling

Deze namiddag omstreeks 14.00 uur werd een vermissing gemeld tijdens een schoolwandeling met een klas uit basisschool ‘De Bron’ in Beringen. Een 5-jarig kindje was vermist geraakt terwijl de groep onder begeleiding van 2 juffen een wandeling maakte in het bos bij de Havenlaan.


De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo werd onmiddellijk gecontacteerd en de ouders werden onverwijld op de hoogte gesteld en opgevangen door de directie van de school. De politie zette onmiddellijk een uitgebreide zoekoperatie op touw om het vermiste kind veilig en wel terug te vinden. Deze zoekactie omvatte onder andere de inzet van een speurhond, het alarmeren van de politiehelikopter en het inschakelen van de cel vermiste personen om de vermissing zo effectief mogelijk aan te pakken.

Na een zenuwslopende zoektocht van meer dan 2 uur trof een politie-inspecteur het vermiste kind aan in de nabijheid van een leegstaande woning, op aanzienlijke afstand van de oorspronkelijke locatie. Gelukkig verkeerde het kind in goede gezondheid en had het geen medische hulp nodig.

De samenwerking tussen de politie, de school, en de betrokken instanties heeft geleid tot een snelle en succesvolle beëindiging van deze verontrustende situatie.