Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

19 sep Verkeersactie leidt tot takeling van 4 voertuigen en onmiddellijke intrekking van 5 rijbewijzen

Verkeersactie leidt tot takeling van 4 voertuigen en onmiddellijke intrekking van 5 rijbewijzen

In het kader van de SLim-actie (Safe Limburg) heeft de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder afgelopen weekend uitgebreide verkeerscontroles uitgevoerd. Tijdens deze controles werden maar liefst vier voertuigen getakeld en werden vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

De verkeerscontroles vonden plaats ter hoogte van de Nieuwendijk in Koersel, de Stationsstraat in Tessenderlo en de Paalsesteenweg in Beringen.

Twee voertuigen werden geïmmobiliseerd omdat de bestuurders met een voorlopig rijbewijs reden en zich niet aan de bijbehorende voorwaarden hielden. Eén bestuurder trachtte zelfs de politiecontrole te ontwijken omdat deze niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook het voertuig bestuurd door een persoon met buitenlandse nationaliteit zónder geldig rijbewijs werd geïmmobiliseerd.

Vijf chauffeurs bleken onder invloed van alcohol te zijn. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Tevens werden twee processen-verbaal opgesteld voor voertuigen die niet voldeden aan de technische vereisten. Er werden drie GAS-boetes uitgedeeld aan voertuigen die te veel geluidsoverlast veroorzaakten. Elf bestuurders ontvingen een proces-verbaal voor foutparkeren.

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder blijft zich onverminderd inzetten voor de verkeersveiligheid en zal blijven optreden tegen verkeersovertredingen en gevaarlijk gedrag op de weg.