Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

18 dec Lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo identificeert verdachten na brandstichting op spoorwegbrug in Beringen

Afgelopen weekend rapporteerde de lokale politie van Beringen twee gevallen van brandstichting op een ijzeren spoorwegbrug in Beringen. Dankzij onderzoek en analyse van beeldmateriaal kon de politie vijf verdachten identificeren. Deze jongeren zullen verder worden verhoord in verband met de brandstichtingen.

Op dezelfde dag werden twee afzonderlijke incidenten gemeld waarbij een spoorwegbrug het doelwit was van brandstichting. De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo slaagde erin de betrokkenen te identificeren door middel van beeldmateriaal.

Volgens de beschikbare informatie begaven de jongeren zich eerst naar een nabijgelegen benzinestation waar ze een klant verzochten benzine in een plastic fles te vullen. Vervolgens begaven ze zich naar de spoorwegbrug, waar ze de gevulde fles gebruikten als een geïmproviseerd brandbaar projectiel.

De lokale politie waarschuwt het publiek voor de ernst van dergelijke incidenten en adviseert om niet in te gaan op verzoeken bij benzinestations om plastic flessen te vullen. Deze handelingen vormen niet alleen een direct gevaar voor de betrokkenen maar ook voor de algemene veiligheid van omwonenden.

De geïdentificeerde jongeren zullen worden verhoord in verband met hun mogelijke betrokkenheid bij deze brandstichtingen.