Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

11 dec Verkeersactie lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo leidt tot intrekking 4 rijbewijzen en bijna 100 boetes

Verkeersactie lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo leidt tot intrekking 4 rijbewijzen en bijna 100 boetes

Gisteren voerde de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo een gerichte verkeersactie uit wat resulteerde in de onmiddellijke intrekking van 4 rijbewijzen en diverse uitgeschreven boetes.

In Tessenderlo werden twee bestuurders opgemerkt die op de H. Hartlaan snelheden van 160 km/uur en 110 km/uur bereikten, waar slechts 70 km/uur is toegestaan. Eén van hen overschreed bovendien de snelheidslimiet van 100 km/uur binnen de bebouwde kom. Beide bestuurders moesten onmiddellijk hun rijbewijs inleveren.

In Beringen werd een voertuig op de Heppensesteenweg betrapt op een snelheid van 140 km/uur. Op de Kanaalweg in Tessenderlo werd een snelheid van 130 km/uur gemeten, waar de maximale snelheid eveneens 70 km/uur bedraagt. Ook deze bestuurders werden geconfronteerd met de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs.

Nog op de Kanaalweg in Tessenderlo werd melding gemaakt van een verkeersongeval waarbij een bestuurder een bushokje raakte. De weg lag bezaaid met glas en hoewel de bestuurder op de vlucht sloeg, kon het voertuig door de politie worden onderschept. De betrokkene vertoonde tekenen van overmatig alcoholgebruik.

Daarnaast werden flitscontroles uitgevoerd op de Lapseheide en Sparrenweg in Tessenderlo, de Heidestraat in Ham en de Molendijk, Heppensesteenweg en Koolmijnlaan in Beringen. In totaal werden 1.119 voertuigen gecontroleerd, waarbij 96 bestuurders te snel reden en een boete kunnen verwachten.

De lokale politie benadrukt het belang van verkeersveiligheid en handhaving van de snelheidslimieten. Deze actie draagt bij aan het bevorderen van bewust rijgedrag en het verminderen van verkeersovertredingen binnen de politiezone.