Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

07 dec Diefstal opgelost door alert optreden wijkinspecteur lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

Diefstal opgelost door alert optreden wijkinspecteur lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

Een recente diefstal van een elektrische step aan de Aldi in Beringen is succesvol opgelost dankzij het kordaat optreden van een wijkinspecteur van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo.

De lokale politie kreeg deze week melding van de diefstal van een step aan de Aldi in Beringen. De verdachte kon worden geïdentificeerd aan de hand van camerabeelden. Echter, het verblijfadres van de betrokkene bleek afgevoerd met verlies van verblijfrecht waardoor een initiële opsporing bemoeilijkt werd.

De melding werd evenwel kordaat opgepikt door een wijkinspecteur van Beringen. Met een snel optreden beschreef de wijkinspecteur uitvoerig de plaatsgesteldheid en familiale omstandigheden. Deze waardevolle informatie stelde het politieteam in staat om de nodige voorbereidingen te treffen voor het voortgezet onderzoek.

Dankzij het alerte optreden van de wijkinspecteur kon de verdachte worden gelokaliseerd en werd de gestolen elektrische step teruggevonden. De interventieploeg slaagde erin het gestolen eigendom met succes aan het slachtoffer terug te geven.

De verdachte zal ter verantwoording worden geroepen voor zijn daden en zal worden vervolgd voor de diefstal.