Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

16 okt Verscherpte verkeerscontroles door lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

Verscherpte verkeerscontroles door lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

Afgelopen weekend heeft de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw verscherpte verkeerscontroles uitgevoerd met als voornaamste doel de verkeersveiligheid te waarborgen en onverantwoord rijgedrag tegen te gaan.

In totaal werden 1.474 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid tijdens verscherpt verkeerstoezicht. Maar liefst 93 bestuurders werden betrapt op het overschrijden van de geldende snelheidslimieten. Deze overtreders kunnen binnenkort boetes verwachten voor hun onverantwoorde rijgedrag. Opvallend was de hoogste snelheidsovertreding, gemeten op de Beverlosesteenweg, waar een bestuurder maar liefst 118 km/uur reed in een zone met een maximumsnelheid van 70 km/uur.

Bij drie bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken. Eén van hen viel op door gevaarlijk gedrag waarbij hij aan het kruispunt Koolmijnlaan-Beverlo-Dorp links bleef rijden en dit volhield tot voorbij het kruispunt Koolmijnlaan-Zuidstraat. Bij de controle bleek bovendien dat deze bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Ook twee andere bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed.

Eén voertuig werd geïmmobiliseerd omdat de bestuurder met een voorlopig rijbewijs reed zonder de vereiste begeleider.

Naast snelheidsovertredingen en rijden onder invloed werden er boetes uitgeschreven voor diverse andere overtredingen waaronder het weggooien van een sigarettenpeuk, het rijden zonder veiligheidsgordel en het rijden met een vervallen keuringsbewijs.

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo benadrukt het belang van veilig en verantwoord rijgedrag en zal doorgaan met het uitvoeren van controles om de verkeersveiligheid te handhaven en de risico's op de weg te verminderen.