Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 011 27 95 79

dringend 101
niet dringend 011 27 95 79

02 okt Gerichte controle op overlastplaatsen door lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

Gerichte controle op overlastplaatsen door lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo

Afgelopen week heeft de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo gerichte controles uitgevoerd op bekende overlastplaatsen binnen hun zone. Over het algemeen heerste er een rustige sfeer op deze locaties maar er zijn wel 27 boetes uitgeschreven voor verschillende overtredingen.

In zowel Beringen, Ham als Tessenderlo heeft de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo gedurende de afgelopen week gerichte controles uitgevoerd op bekende overlastplaatsen. Over het algemeen werd er weinig overlast waargenomen op deze locaties. Bijzondere aandacht ging uit naar het skatepark bij de sporthal in Ham waar een groep van 10 jongeren werd gecontroleerd.

Tijdens deze controles werden in totaal 27 verkeersovertredingen vastgesteld:

8 bestuurders werden betrapt op het bezitten of gebruiken van verdovende middelen.

7 chauffeurs werden beboet voor het gebruik van hun mobiele telefoon tijdens het rijden.

2 bestuurders werden beboet wegens te hard rijden.

3 personen werden beboet voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

2 personen ontvingen een GAS-boete wegens foutparkeren.

2 voertuigen bleken niet te zijn gekeurd.

In Tessenderlo werd een bestuurder betrapt op het rijden met een levenslang rijverbod. Het voertuig werd onmiddellijk geïmmobiliseerd. Bovendien kreeg een persoon een boete omdat hij het voertuig toevertrouwde aan iemand met een rijverbod. Een opgevoerde bromfiets werd ook onmiddellijk geïmmobiliseerd.

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo blijft zich inzetten voor de veiligheid en het welzijn binnen hun zone door middel van dergelijke doelgerichte acties. Deze controles dragen bij aan een veiligere leefomgeving en herinneren iedereen eraan om zich aan de verkeersregels te houden en overtredingen te vermijden.